Betere slaapkwaliteit

Wanneer jij jouw Virtual Reality bril savonds gebruikt, gebruik dan de VR-i EVOLUTION 3S. Wanneer jij veel naar schermen kijkt gebruik dan de VR-i Blue Light Filter Glasses. Deze zijn voorzien van "Blauw Licht Filter" in de lenzen waardoor de aanmaak van melatonine niet wordt belemmerd. Dit hormoon -met de bijnaam ‘het slaap hormoon‘- wordt van nature door het lichaam aangemaakt. De timing (het ritme) van de aanmaak wordt het dag-nacht ritme. Je lichaam gebruikt licht voor een belangrijk deel om af te leiden wat dag en nacht is. Hiervoor is met name blauw licht belangrijk omdat juist blauw licht licht meer voorkomt in de ochtend en begin van de middag dan in de schemering van de avond.  Blauw licht (van de zon zowel als van beeldschermen) helpt je zo om wakker te worden in de ochtend. Waar het mis gaat is wanneer je jezelf blootstelt aan dit extra sterke blauwe licht van moderne smartphones de hele dag door en tot en met de avond. Dan geef je namelijk je lichaam het signaal wakker te worden terwijl je eigenlijk een paar uur of minuten later wilt gaan slapen. Door een VR-i bril met blauw licht filter lenzen te gebruiken wanneer u savonds nog even een 360 film wil kijken, voorkomt het "Blauw Licht Filter" de rem op uw melatonine aanmaak. Hierdoor stop jij het signaal naar jouw lichaam om wakker te worden voordat jij wilt gaan slapen. Hierdoor verbeter jij jouw  slaapkwaliteit. Zo kan jij ondanks het gebruik van smartphones in de VR-i EVOLUTION 3S een gezond slaap-waak ritme creëren. Kijk je veel naar digitale schermen dan kan de VR-i Blue Light Filter bril een uitkomst bieden om het blauwe licht te filteren.

Uitgeruster wakker worden

Een blauw licht filter helpt je slaapkwaliteit te verbeteren door de aanmaak van melatonine weer naar een natuurlijk niveau terug te brengen. Blauw licht remt de aanmaak van melatonine omdat blauw licht van oudsher een signaal was dat het ochtend of middag was. In de avond is natuurlijk aanwezig blauw licht slechts een fractie van overdag. Met de schermen van moderne apparaten hebben we tot we in bed liggen vaak nog meer blauw licht in 10 minuten dan vroeger in een hele ochtend. Een blauw licht filter voorkomt dat jij je – zelfs met het gebruik van smartphones en dergelijke in de avond- niet meer bloot stelt aan blauw licht. Dit voorkomt de rem op melatonine, en de ongeremde melatonine helpt jou met in slaap vallen maar ook met de diepte van uw slaap. Zo wordt jij ook meer uitgerust wakker wanneer jij niet eerder naar bed gaat of hetzelfde aantal uren geslapen heeft.

Vermindering van stress op de ogen

Het gebruik van een blauw licht filter helpt tegen vermoeide, geïrriteerde, en ‘onrustig voelende’ ogen. Sommige mensen die intensief gebruik maken van vaak felle beeldschermen, waaronder smartphones, ervaren last van droge of vermoeide en gespannen ogen. De stress op jouw ogen kan ontstaan door het blootstellen van de ogen aan onnatuurlijk hoeveelheden blauw licht. Dit kan leiden tot hoofdpijn, algemene druk op de ogen of  vermoeide of branderige ogen. Dit kan jij voorkomen bij langdurig gebruik van beeldschermen (denk aan laptops of smartphones) door een blauw licht filer te gebruiken.

 

Online verkoopkanalen

Bol.com

Amazon.de

© 2016 - 2024 VR-i B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel